• Головна
  • Новини
  • Мер Харкова отримав нагороду від УПЦ (МП) за організацію візиту Патріарха РПЦ Кирила...

Мер Харкова отримав нагороду від УПЦ (МП) за організацію візиту Патріарха РПЦ Кирила

29.06.2011, 12:47
Мер Харкова отримав нагороду від УПЦ (МП) за організацію візиту Патріарха РПЦ Кирила - фото 1
Митрополит Харківський і Богодухівський Никодим з благословення Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира вручив харківському міському голові Геннадієві Кернесу відзнаку Предстоятеля Української Православної Церкви за особливі заслуги перед УПЦ.

Геннадій_Кернес.jpgМитрополит Харківський і Богодухівський Никодим з благословення Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира вручив харківському міському голові Геннадієві Кернесу відзнаку Предстоятеля Української Православної Церкви за особливі заслуги перед УПЦ. Про це повідомляє Український тиждень із посиланням на прес-службу харківського голови.

Харківський міський голова нагороджений 12 червня за "труди на благо українського народу і Святої Церкви, а також за участь у підготовці й проведенні візиту 7-8 травня в Харківську єпархію Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кіріла".

Вручення відбулося 27 червня в архиєрейському домі Харківської єпархії УПЦ.

Нагадаємо, Глава РПЦ відправив Божественну Літургію на головній площі Харкова 8 травня.

Його широко розрекламований візит до Харкова зібрав значно менше віруючих, ніж прогнозувалося. При цьому, щоб додати значущості цьому візитові, на фотознімках з місцевої площі Свободи домалювали натовп людей. А у ВО «Свобода» тоді заявляли, що харківська облорганізація Партії регіонів змушує працівників бюджетної сфери міста брати участь у мітингу на підтримку приїзду Патріарха Кирила в Харків.