• Головна
  • Новини
  • Представники УПЦ та РПЦ провели зустрічі у Міністерстві закордонних справ України в зв’язку з українським головуванням у Комітеті міністрів Ради Європи...

Представники УПЦ та РПЦ провели зустрічі у Міністерстві закордонних справ України в зв’язку з українським головуванням у Комітеті міністрів Ради Європи

08.06.2011, 09:58
Cвященнослужителі побажали українській державі успішного головування в Комітеті міністрів Ради Європи (КМРЄ), яке розпочалося в травні і закінчиться в листопаді поточного року.

6 червня представник Російської Православної Церкви при Раді Європи ігумен Филип (Рябих) та секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків Української Православної Церкви протоєрей Миколай Данилевич зустрілися із заступником генерального директора Департаменту ООН та інших міжнародних організацій Міністерства закордонних справ України В. І. Христичем. 

7 червня представників Церкви прийняв директор Департаменту зв'язків із закордонним українством та культурно-гуманітарного співробітництва МЗС України В. В. Яценківський. 

Як повідомлє офіційний сайт УПЦ, священнослужителі побажали українській державі успішного головування в Комітеті міністрів Ради Європи (КМРЄ), яке розпочалося в травні і закінчиться в листопаді поточного року. Вони висловили впевненість, що діяльність України на цій посаді зміцнить позиції української держави як шанованої і впливової в Європі. 

Серед пріоритетів головування України в КМРЄ заявлені права дитини, права людини, верховенство закону, розвиток місцевого самоуправління. У ході обох зустрічей обговорювались перспективи взаємодії Церкви і Міністерства з різних питань, зокрема, міжкультурного та міжрелігійного діалогу, прав людини, цінностей сім'ї та християнської ідентичності. На зустрічах також йшлося про підтримку української діаспори в Страсбурзі.