• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) не отримає статус юридичної особи без змін у законодавстві, – експерт...

УПЦ (МП) не отримає статус юридичної особи без змін у законодавстві, – експерт

27.04.2011, 10:51
УПЦ (МП) не отримає статус юридичної особи без змін у законодавстві, – експерт - фото 1
"Московський Патріархат просить статус юридичної особи в Україні, аби акумулювати культове майно місцевих релігійних громад", - таку думку висловив директор Інституту релігійної свободи Олександр Заєць.

Zayats.gif"Московський Патріархат просить статус юридичної особи в Україні, аби акумулювати культове майно місцевих релігійних громад", - таку думку висловив директор Інституту релігійної свободи Олександр Заєць, коментуючи зустріч керівників Церков із Президентом України Віктором Януковичем. 

"Але те, чого хоче УПЦ (МП), можливе лише шляхом внесення змін у закон про свободу совісті, а Віктор Янукович ясно дав зрозуміти, що зміни до закону будуть відбуватися лише шляхом консенсусу", – пояснив експерт.

"Позиція Київського Патріархату чітка: зараз не час вносити зміни до закону. До цієї позиції долучилися і кілька інших конфесій. Адже мова йде про статтю в законі, за якою майно належить церковним громадам, якими можуть вважатися як митрополії, єпархії, так і об'єднання на місцевому рівні. Нині місцеві об'єднання мають всі можливості, аби перейти зі своїм культовим майном до іншої конфесії. Щоб запобігти таким процесам, УПЦ (МП) і звернулася до Президента. Проте навряд чи відповідь нині буде позитивна", – вважає О.Заєць. Про це повідомляє УНН.