• Головна
  • Новини
  • Головуючий у Всеукраїнській раді Церков сподівається, що сьогоднішня зустріч з Президентом стане добрим прикладом для інших європейських держав...

Головуючий у Всеукраїнській раді Церков сподівається, що сьогоднішня зустріч з Президентом стане добрим прикладом для інших європейських держав

21.04.2011, 12:53
старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець висловив подяку Главі держави за ініціативу проведення сьогоднішньої зустрічі.

Головуючий у Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій, старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець висловив подяку Главі держави за ініціативу проведення сьогоднішньої зустрічі.

«Перш за все хочу подякувати вам, пане Президенте, за цю зустріч, та висловити сподівання, що вона стане початком нової віхи у розвитку діалогу між владою і конфесіями в Україні», – сказав Василь Райчинець.

«Примітно, що кілька днів тому Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рекомендацію під назвою «Релігійний аспект міжкультурного діалогу», що рекомендує державам - членам Ради Європи сприяти діалогу та співпраці різних конфесій», - підкреслив він.

У контексті цього головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій відзначив, що «Українська держава багато років має чітку позицію у цьому питанні, надаючи сприяння міжконфесійному діалогу між віруючими різних віросповідань».

«Переконаний, що сьогоднішня зустріч стане добрим прикладом для інших європейських держав, а також надасть поштовх подальшому розвитку державно-конфесійних відносин на національному та місцевому рівнях», – наголосив Василь Райчинець.

Він також зазначив, що це тим більш актуально, зважаючи на той факт, що у травні нинішнього року Україна розпочинає своє головування у Комітеті Міністрів Ради Європи, «а тому стане об’єктом ще більшої уваги з боку європейської громадськості». Про це інформує прес-служба Глави держави.