• Головна
  • Новини
  • УГКЦ від зустрічі з В. Януковичем очікує партнерських стосунків з владою...

УГКЦ від зустрічі з В. Януковичем очікує партнерських стосунків з владою

12.04.2011, 09:46
УГКЦ від зустрічі з В. Януковичем очікує партнерських стосунків з владою - фото 1

Українська Греко-Католицька Церква сподівається, що після зустрічі із Президентом України у Чистий четвер, між нею та державою встановляться такі партнерські стосунки, якими вони були до Президентства Януковича. Про це заявив керівник департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ о.Олекса Петрів.

Petriv.gifУкраїнська Греко-Католицька Церква сподівається, що після зустрічі із Президентом України у Чистий четвер, між нею та державою встановляться такі партнерські стосунки, якими вони були до Президентства Януковича. Про це заявив керівник департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ о.Олекса Петрів.

За його словами, якщо зустріч Президента із головами українських Церков відбудеться, то на ній буде присутній Предстоятель УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук).

О.Петрів також зазначив, що після спілкування із Віктором Януковичем УГКЦ сподівається на те, що між нею та державою встановляться партнерські відносини, як це було до приходу Януковича на посаду Президента.

"Надіємось також, що на зустрічі буде присутній увесь релігійний спектр держави. Тобто Рада українських Церков та релігійних організацій буде почута нашою владою від самого верху й до низу. Бо наразі спілкування було тільки до певного рівня. А тепер сподіваємось, що воно зрушить вже у більш детальних справах", – наголосив священнослужитель.

Водночас, коментуючи заяву Президента про те, що "роль держави – не втручатися у  справи Церкви і створити рівні умови розвитку для всіх конфесій в Україні", о. О.Петрів сказав, що вірить у слова Януковича.

"Щирість чи не щирість – то є справа психологів визначати. Якщо державний урядовець будь-якого рівня, особливо такого високого, декларує публічно таку річ, ми віримо, що воно так і буде", – підкреслив представник УГКЦ. Про це інформує "Газета.ua". 

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович зустрінеться із зверхниками усіх українських церков у Чистий четвер, 21 квітня.