• Головна
  • Новини
  • В УПЦ при зустрічі за щось подякують В. Януковичу, а щось і попросять...

В УПЦ при зустрічі за щось подякують В. Януковичу, а щось і попросять

12.04.2011, 09:25
В УПЦ при зустрічі за щось подякують В. Януковичу, а щось і попросять - фото 1
Митрополит Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Володимир планує прийняти участь у зустрічі з Президентом Віктором Януковичем, яка повинна відбутися в Чистий четвер, 21 квітня.

Kovalenko.gifМитрополит Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Володимир планує прийняти участь у зустрічі з Президентом Віктором Януковичем, яка повинна відбутися в Чистий четвер, 21 квітня. Про це повідомив прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП), протоєрей Георгій Коваленко, інформує "Газета.ua". 

За його словами, під час зустрічі з Главою держави УПЦ (МП) очікує обговорення подальшого розвитку церковно-державних відносин. 

"У церкві є бачення, якими повинні бути наші відносини з державою. У нас також є своє бачення, якими повинні бути міжцерковні та міжрелігійні відносини ", – відзначив Г.Коваленко. 

Разом з тим, він підкреслив, що незалежно від того, яка тема буде запропонована Президентом для обговорення, Митрополит Володимир підтримає Главу держави розмовою. 

"За щось ми йому подякуємо, а щось, можливо, і попросимо", – додав священнослужитель. 

Разом з тим, представник УПЦ (МП) порадив всім українським політикам бути відповідальними і сповідувати високу мораль. 

"Політики повинні розуміти, що вони такі ж люди, як і всі інші. Тільки на них лежить більше відповідальності. Для цього чиновники Повинні проводить свою політику у відповідність не тільки з законами, а й згідно з моральними нормами тієї релігії, яку вони сповідують ", – резюмував прес-секретар Митрополита Володимира. 

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович зустрінеться з Предстоятелями всіх Українських Церков у Чистий четвер, 21 квітня.