• Головна
  • Новини
  • Микола Азаров розповів Патріарху Теофілу ІІІ про конфесійний мир в Україні...

Микола Азаров розповів Патріарху Теофілу ІІІ про конфесійний мир в Україні

29.03.2011, 13:30
Микола Азаров розповів Патріарху Теофілу ІІІ про конфесійний мир в Україні - фото 1
А Митрополит Володимир нагородив Патріарха Феофіла орденом святого апостола Андрія Первозванного.

Teofil_Sabodan.jpgМитрополит Володимир 28 березня прийняв Патріарха Теофіла ІІІ у своїй предстоятельській резиденції в Києво-Печерській Лаврі. На зустрічі також були присутні прем’єр-міністр України Микола Азаров, голова КМДА Олександр Попов, організатор конференції  «Світові релігії і громадянське суспільство проти ненависті і екстремізму» Олександр Фельдман. Про ц повідомляє офіційний сайт УПЦ.

У ході бесіди Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви поділився своїми враженнями від перебування в Україні.

«Мої відвідини – це відвідини вражень, духовних і тілесних хвилювань. Події, що сьогодні відбуваються у Києві, сподіваюсь будуть мати значення як для міста, так і для країни, і покажуть всьому світу, що Україна може бути прикладом для наслідування співіснування і добрих взаємовідносин між різними соціальними та релігіозними громадами, що живуть у цій країні», – сказав він.

Голова Уряду передав високому гостю вітання від Президента України та особисто привітав його з прибуттям на українську землю. Також Микола Азаров поділився своїми враженнями від відвідин Єрусалима та розповів про державно-церковні стосунки в Україні на сьогоднішній день.

«В Україні нараховується багато релігійних течій, проте всі вони живуть в мирі. Держава не втручається у справи релігійних організацій, а тільки підтримує їх у благих починаннях. Переважаючою конфесією є Православна, яку опікує саме Митрополит Володимир. Завдяки його старанням Православна Церква розвивається і зміцнюється, а держава допомагає у цьому», – відзначив прем'єр-міністр.

На згадку про зустріч Микола Азаров подарував Патріарху шкатулку із ювілейною монетою, а Олександр Попов – фігурку небесного покровителя міста Києва – архистратига Михаїла.

Також у ході зустрічі Митрополит Володимир нагородив Патріарха Теофіла орденом святого апостола Андрія Первозванного