• Головна
  • Новини
  • Монастирі Львівщини просять Президента переглянути тарифи на газ...

Монастирі Львівщини просять Президента переглянути тарифи на газ

16.02.2011, 14:43
Монастирі Львівщини просять Президента переглянути тарифи на газ - фото 1

Про те, що монастирі Львівщини перебувають у важкій ситуації 16 лютого повідомила прес-служба Львівської Міської Ради. Це відбулося у зв’язку з набуттям чинності постанови НКРЕ від 31 січня 2011 року «Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання».

gaz1.jpgПро те, що монастирі Львівщини перебувають у важкій ситуації 16 лютого повідомила прес-служба Львівської Міської Ради. Це відбулося у зв’язку з набуттям чинності постанови НКРЕ від 31 січня 2011 року «Про затвердження граничного рівня ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання». Настоятелі монастирів звернулися до міського голови Львова Андрія Садового

Ситуація, в якій опинились релігійні установи міста – критична. До прикладу, Свято-Покровський монастир студійського уставу за грудень сплачував за спожитий газ та його транспортування 752,4 грн за тисячу кубічних метрів. В січні ця цифра вже становила 2685,6 грн. Тобто, ціна виросла більш ніж втричі.

Міський голова звернувся з листами до Президента України, Кабінету Міністрів, міністра палива та енергетики з проханням врегулювати це питання. «З метою зняття соціальної напруги, яка може виникнути внаслідок погіршення умов функціонування релігійних установ усіх конфесій, пропонуємо внести зміни до постанови НКРЕ, де передбачити окремий тариф (ціну) на природний газ для релігійних організацій усіх без винятку конфесій, які зареєстровані в Україні в установленому законодавством порядку», – йдеться у листі-зверненні.

«Раніше «Львівгаз» нараховував оплату за газ монастирям за тарифами такими, як для гуртожитків. Тепер же нас відносять до структурних будівель і рахують за в рази вищими тарифами. А оплату вимагають. Такі суми оплачувати нереально. Якщо у грудні ми заплатили 12229 грн, то вже в січні ця сума становила 31496 грн», – каже Провінційний Економ Провінції отців Василіян найсвятішого Спасителя в Україні о. Йосафат Коваль.

Цього тижня відбулася робоча нарада міського голови з представниками релігійних організацій.