• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП частково задоволені результатом своїх протестів щодо утисків з боку влади...

В УПЦ КП частково задоволені результатом своїх протестів щодо утисків з боку влади

03.02.2011, 16:21
В УПЦ КП частково задоволені результатом своїх протестів щодо утисків з боку влади - фото 1
Зустріч митрополита Львівського і Сокальського УПЦ КП Димитрія (Рудюка) з журналістами, науковцями і громадськістю Львова відбулась 3 лютого в приміщенні Львівського музею історії релігії.

Димитрій-(Рудюк).jpgexklusiv.gifЗустріч митрополита Львівського і Сокальського УПЦ КП Димитрія (Рудюка) з журналістами, науковцями і громадськістю Львова відбулась 3 лютого в приміщенні Львівського музею історії релігії. Провідною темою зустрічі стала нещодавня заява Патріарха Філарета, Предстоятеля УПЦ КП, про загрози, які постали перед Київським Патріархатом у зв’язку зі зміною пріоритетів у церковно-державних відносинах в Україні.

Митрополит Димитрій в своєму слові до присутніх наголосив перш за все на оптимізмі, який лежить в самій суті християнської благовісті, та пригадав слова Христа, що ворота пекельні не в силі здолати Церкву. «Тому заяви, які прозвучали останнім часом, спрямовані перш за все на те, щоб поінформувати і мирян, і духовенство про ту проблему, яка сьогодні наростає в Українській державі», — сказав владика Димитрій.

Продовжуючи тему, митрополит відзначив, що на сьогодні Київський Патріархат добився того, що саме хотів почути від самої влади. Зокрема, він звернув увагу на лист на адресу Київської Патріархії від 28 січня 2011 від заступника керівника адміністрації Президента, в якому йшлося, що всім представникам державної влади на місцях дана вказівка звернути увагу на ті процеси, які відбуваються з духовенством, єрархією та віруючими Київського Патріархату.

Цей лист став відповіддю на звернення прес-служби Патріархії та заяви Глави Церкви про утиски УПЦ КП. Митрополит Димитрій зокрема детальніше зупинився на ситуації довкола храмів УПЦ КП на Донеччині, в Київській області, а також у Вінницькій області. Як приклад він навів те, що посадовці Тульчинської райдержадміністрації викликали священиків Київського Патріархату і проводили з ними розмови, заохочуючи переходити їх до Московського Патріархату. «Ми це розуміємо так: це спрограмована політика з ліквідації Української Православної Церкви Київського Патріархату», — підсумував митрополит Димитрій.