• Головна
  • Проекти
  • Володимир Литвин закликав парламент і керівництво країни уберегти державу від конфліктів на релігійному ґрунті...

Володимир Литвин закликав парламент і керівництво країни уберегти державу від конфліктів на релігійному ґрунті

03.02.2011, 10:08
Володимир Литвин закликав парламент і керівництво країни уберегти державу від конфліктів на релігійному ґрунті - фото 1
Володимир Литвин звернувся із закликом до присутніх у залі парламентарів та керівництва держави: “Треба уберегти країну від конфліктів на цьому ґрунті, інакше Україна буде розділена. А розділена Україна не вистоїть”.

lutvin.jpgПро це голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявив 1 лютого у своєму виступі під час церемонії відкриття восьмої сесії парламенту шостого скликання, повідомляє Інститут релігійної свободи. Він висловив переконання, що “підходи до проблем гуманітарної сфери мають бути об’єктивними, делікатними, хірургічно точними”.

“На практиці ж, ініційовані законопроекти на освітню, мовну, історичну, релігійну тематику несуть величезне конфліктогенне навантаження”, – вважає спікер Парламенту.

Володимир Литвин звернувся із закликом до присутніх у залі парламентарів та керівництва держави: “Треба уберегти країну від конфліктів на цьому ґрунті, інакше Україна буде розділена. А розділена Україна не вистоїть”.

На завершення цієї думки, голова Верховної Ради зауважив: “Давайте пам’ятати: дерево живиться не цвітом, а корінням. А для народу гуманітарна сфера – це те саме коріння”.

Згідно з Указом Президента України до 1 лютого Міністерство культури разом із Міністерством юстиції повинні були доопрацювати та внести до Уряду із подальшим поданням до Парламенту проект нової редакції Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

Водночас Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, Рада Євангельських Протестантських Церков України та окремо деякі конфесії неодноразово наголошували на неприпустимості поспішної зміни законодавства про свободу совісті без належного громадського обговорення, що у противному випадку може зашкодити міжконфесійному миру в України.  

1 лютого Верховна Рада затвердила порядок денний восьмої сесії шостого скликання. Документ передбачає розгляд більше десяти проектів законів і постанов з питань свободи віросповідання та діяльності релігійних організацій.