• Головна
  • Проекти
  • "Якщо держава ігнорує якусь конфесію, то не потрібно піднімати галасу", — священик УПЦ...

"Якщо держава ігнорує якусь конфесію, то не потрібно піднімати галасу", — священик УПЦ

27.01.2011, 12:30
"Якщо держава ігнорує якусь конфесію, то не потрібно піднімати галасу", — священик УПЦ - фото 1
Секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків в УПЦ Микола Данилевич в інтерв’ю виданню SoborNews зазначив, що Президент може стати координатором об’єднання Церков.

Микола_Данилеич.jpgСекретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків в УПЦ Микола Данилевич в інтерв’ю виданню SoborNews зазначив, що Президент може стати координатором об’єднання Церков, тому що такі прецеденти вже були в історії християнської Церкви, коли імператори збирали Вселенські собори ще не розділеної Церкви, які визнають і Католицька, і Православна Церкви. Священик УПЦ також прокоментував ситуацію з ігноруванням одних конфесій на користь іншій. На його думку, не потрібно «піднімати галасу щодо цього».

«Коли держава не звертає уваги, чи навіть ігнорує якусь конфесію, то цій конфесії не потрібно піднімати галасу, а просто звершувати своє служіння, служити Богу, котрий у належний час усе розставить на свої місця», — зазначив він.

Священик сказав, що добрим прикладом на підтвердження цих слів є історія УПЦ: «Нашу Церкву влада також ігнорувала в 90-х роках, і ми не робили з цього великої проблеми, а просто відстоювали правильний канонічний устрій Церкви. На мій погляд, Церкві та іншим конфесіям важливо жити і діяти так, щоб не мати потреби в державі».