• Головна
  • Проекти
  • Президент має попросити пробачення в тих, кого скривдив своїм різдвяним привітанням, — Арсеній Яценюк...

Президент має попросити пробачення в тих, кого скривдив своїм різдвяним привітанням, — Арсеній Яценюк

10.01.2011, 18:11
Президент має попросити пробачення в тих, кого скривдив своїм різдвяним привітанням, — Арсеній Яценюк - фото 1
Лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк заявляє, що чинна влада продовжує розшматовувати Україну за конфесійною ознакою.

А_Яценюк_1.jpgЛідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк заявляє, що чинна влада продовжує розшматовувати Україну за конфесійною ознакою. Політик зазначив, що той факт, що Глава держави привітав із Різдвом Христовим лише православних, — «як ляпас мільйонам всіх інших християн — громадян України, які святкують прихід Спасителя у світ за Юліанським календарем, які також утримують цю владу своїми податками і, до речі, моляться за неї».

Арсеній Яценюк нагадав, що традиційно всі президенти України, поважаючи усіх вірян держави, в Різдвяні свята відвідували храми усіх основних конфесій країни. Проте нинішній Глава держави, перебуваючи на Західній Україні, де переважає греко-католицьке населення, не тільки не відвідав греко-католицький храм, а й навіть не привітав вірян цієї Церкви зі святом.

Лідер «Фронту змін» вважає, що безперестанні спроби нинішньої влади поставити одну Церкву над всіма іншими — не тільки антиконституційна, а й абсолютно згубна політика. «Жодна з Церков України не об’єднує більш ніж третину вірян, і кожна з них є меншиною в якомусь із регіонів. Якщо нинішнє керівництво країни збирається в цій країні жити, воно має негайно усвідомити, наскільки самовбивчим може бути налаштовування одних вірян проти інших», — підкреслив політик.

Він висунув Президенту вимогу — попросити вибачення «перед усіма, кого він скривдив напередодні й під час святкування Різдва Христового». «Він має беззастережно відмовитися від використання релігійних і національних свят як інструменту поділу суспільства – таке святотатство практикується лише в країнах, де запроваджено режим апартеїду», — цитує заяву Арсенія Яценюка прес-служба «Фронту змін».

Також політик порекомендував Віктору Януковичу припинити ігнорувати неодноразові прохання членів Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій щодо зустрічі. Це, на думку А. Яценюка, дозволить Главі держави скласти уявлення про існуючі в Україні духовні й релігійно-соціальні проблеми на підставі думок священнослужителів, які представляють 95% всіх релігійних громад країни, «а не зі слів закордонних єрархів».

Нагадаємо, що, попри численні прохання, від часу свого обрання на пост Президента України Віктор Янукович ще жодного разу не провів зустрічі з ВРЦіРО.