• Головна
  • Теми
  • Влада Одеси виділила на утримання Кафедрального Спасо-Преображенського собору УПЦ у 2011 році 1 млн. грн....

Влада Одеси виділила на утримання Кафедрального Спасо-Преображенського собору УПЦ у 2011 році 1 млн. грн.

05.01.2011, 10:04
Влада Одеси виділила на утримання Кафедрального Спасо-Преображенського собору УПЦ у 2011 році 1 млн. грн. - фото 1

У зв'язку з прийняттям бюджету міста Одеси на 2011 рік митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до Одеського міського голови А. А. Костусєва з клопотанням про виділення коштів на утримання головної святині півдня України – Одеського Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Sobor_Odesa.jpgУ зв'язку з прийняттям бюджету міста Одеси на 2011 рік митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувся до Одеського міського голови А. А. Костусєва з клопотанням про виділення коштів на утримання головної святині півдня України – Одеського Спасо-Преображенського кафедрального собору.

Як повідомляє сайт «Православна Одеса», міська влада та депутатський корпус на черговій сесії Одеської міської Ради VI скликання підтримали владику і, як зазначила у своїй доповіді начальник фінансового департаменту Одеської міської Ради Світлана Бедрега, на утримання собору буде виділено 1 млн. грн.

Також Світлана Бедрега підкреслила, що Спасо-Преображенський собор є пам'яткою історико-культурної спадщини міста, і муніципальна влада докладе всіх зусиль для збереження його.

Відтворення Спасо-Преображенського Одеського кафедрального собору тривало більше 10 років. Важлива заслуга в історичному відродженні храму належала адміністрації міста. 21 липня 2010 собор передали Одеській єпархії УПЦ. Його освятив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Собор є ровесником міста і одним з найбільших храмів Європи. Одночасно в храмі може молитися 12 тисяч людей.