• Головна
  • Проекти
  • Гроші, виділені на кафедральний собор УПЦ, відібрали в охорони пам'яток столиці...

Гроші, виділені на кафедральний собор УПЦ, відібрали в охорони пам'яток столиці

24.12.2010, 12:44
Гроші, виділені на кафедральний собор УПЦ, відібрали в охорони пам'яток столиці - фото 1
Гроші на будівництво кафедрального храму Воскресіння Христового УПЦ (МП) відібрали в охорони пам'яток культури Києва. Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

О_Бригінець_11.jpgГроші на будівництво кафедрального храму Воскресіння Христового УПЦ (МП) відібрали в охорони пам'яток культури Києва. Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець. "Перш ніж виділити 11 мільйонів гривень на будівництво Свято-Воскресенського собору УПЦ (МП), Київрада вилучила 15 мільйонів з бюджету Головного управління охорони пам'ятників культури КМДА», — зазначив Бригінець під час круглого столу з питань державного фінансування релігійних організацій.

Депутат упевнений, що частина цих "звільнених" коштів і пішла на будівництво "скандального храму" біля станції метро "Либідська". Про це повідомляє офіційний сайт Олександра Бригінця.

Як РІСУ інформувала, на початку грудня стало відомо про виділення з бюджету Києва 11 мільйонів гривень на будівництво Свято-Воскресенського собору УПЦ (МП).

Пізніше прес-служба Київради повідомила, що гроші підуть не на будівництво храму, а на перенесення інженерних комунікацій. Незважаючи на це, активісти громадських організацій визнали дії Київради незаконними і влаштували акцію протесту.