• Головна
  • Новини
  • В Адміністрації Президента не бачать міжконфесійних конфліктів в Україні і радять Церквам зайнятися милосердям...

В Адміністрації Президента не бачать міжконфесійних конфліктів в Україні і радять Церквам зайнятися милосердям

20.12.2010, 13:39
В Адміністрації Президента не бачать міжконфесійних конфліктів в Україні і радять Церквам зайнятися милосердям - фото 1
Заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман вважає, що в Україні немає міжконфесійних конфліктів, а Церквам радше потрібно говорити про проблеми, які в суспільстві замовчуються.

german.jpgexklusiv.gifЗаступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман вважає, що в Україні немає міжконфесійних конфліктів, а Церквам радше потрібно говорити про проблеми, які в суспільстві замовчуються. Про це чиновниця заявила під час Круглого столу на тему: «Діалог між владою та конфесіями в контексті європейської системи цінностей», який сьогодні, 20 грудня, відбувається у Києві. Про це повідомляє кореспондент РІСУ.

За словами Ганни Герман, Церкви повинні зосередити увагу на те, що в сучасному українському суспільстві існує проблема браку милосердя. За її словами, українська влада ставиться однаково до всіх конфесій, а якщо хтось з цим не погоджується, то тільки тому, що «хоче нав’язати усім іншу думку».

Ганна Герман запевнила, що нова влада хоче прислухатися до думки усіх конфесій.

Натомість представники релігійних конфесій піддали різкій критиці небажання сучасної влади вести діалог з представниками усіх Церков в Україні, висловили негативну оцінку ліквідації Держкомнацрелігій та засудили тенденцію з боку влади мати справу лише з однією, «привілейованою», Церквою в Україні.

Як вже повідомляла РІСУ, Фонд Конрада Аденауера, Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій та Інститут релігійної свободи проводять круглий стіл на тему: «Діалог між владою та конфесіями в контексті європейської системи цінностей». У його роботі беруть участь представники різних конфесій України, посадовці Адміністрації Президента України, Кабінету міністрів України, Верховної Ради України, представники громадських організацій, молоді політики та науковці.