• Головна
  • Проекти
  • Столична влада проігнорувала депутатське прохання про допомогу у будівництві собору УГКЦ...

Столична влада проігнорувала депутатське прохання про допомогу у будівництві собору УГКЦ

17.12.2010, 12:40
Столична влада проігнорувала депутатське прохання про допомогу у будівництві собору УГКЦ - фото 1
Секретар Київської міської Ради Олесь Довгий відмовився поставити на голосування питання про виділення 5,5 млн. гривень на підтримку будівництва кафедрального собору УГКЦ.

 

Собор_УГКЦ_1.jpgСекретар Київської міської Ради Олесь Довгий відмовився поставити на голосування питання про виділення 5,5 млн. гривень на підтримку будівництва кафедрального собору УГКЦ.

Депутат, який запропонував поставити це питання на розгляд, так обмотивував свою позицію: "Звичайно, церкви не повинні фінансуватися з бюджету. Але коли вже на одній із попередніх сесій Київрада вирішила, що у міста є зайві гроші підтримати коштом міської громади УПЦ (Московського Патріархату), а закон вимагає від нас рівного ставлення до всіх конфесій, то я пропоную із 11 млн. гривень, виділених на будівництво кафедрального собору УПЦ МП, 5,5 млн. перенаправити на підтримку спорудження кафедрального собору УГКЦ, який вже майже десять років зводиться за принципом «зі світу по нитці». Ми не повинні надавати преференцій окремим конфесіям лише на тій підставі, що там моляться керівники держави та міста».

При цьому депутат зазначив, що сам він православний, і що Українська Греко-Католицька Церква не просила його про таку послугу, однак «потреба в підтримці очевидна».

Головуючий на сесії Олесь Довгий, як повідомляє у своєму блозі на «Українській правді» Олег Медведєв, питання на голосування не поставив. А начальник Головного фінансового управління КМДА Володимир Репік, який доповідав питання про внесення змін до бюджету Києва на 2011 рік, зазначив, що витрати на підведення інженерних комунікацій до собору УПЦ (МП) не можуть розглядатися як підтримка цієї конфесії. На питання про те, що до соборів інших конфесій так само потрібно підводити комунікації, Репік нічого не відповів, а інший депутат — Наталя Новак — зазначила, що прокладання комунікацій до об'єкту завжди відбувається коштом забудовника.

«Виходить, що виключення зроблене лише для УПЦ (Московського Патріархату)», — коментує Олег Медведєв.