• Головна
  • Новини
  • Віктор Янукович не висловлював церковних "преференцій" — голова ліквідованого Президентом Держкомнацрелігій...

Віктор Янукович не висловлював церковних "преференцій" — голова ліквідованого Президентом Держкомнацрелігій

14.12.2010, 14:51
Віктор Янукович не висловлював церковних "преференцій" — голова ліквідованого Президентом Держкомнацрелігій - фото 1
Президент Віктор Янукович не давав Державному комітету у справах національностей та релігій вказівок щодо преференцій тій чи іншій Церкві. Про це заявив голова вже ліквідованого Комітету Юрій Богуцький.

Ю_Богуцький.jpgПрезидент Віктор Янукович не давав Державному комітету у справах національностей та релігій вказівок щодо преференцій тій чи іншій Церкві. Про це заявив голова вже ліквідованого Комітету Юрій Богуцький.

"Я не схильний драматизувати ситуацію", — сказав ю.Богуцький, відповідаючи на запитання Радіо "Свобода", про те, що у поведінці президента Януковича помітні симпатії до УПЦ (МП), і це шкодить міжконфесійному діалогу.

Богуцький зазначив, що "є Рада Церков, не слід туди втручатися і вказувувати, що їм робити".

"Щодо симпатій-антипатій Президента чи інших політиків, то це особисте. Як голова комітету, я ніяких вказівок від Президента не отримував стосовно преференцій тій чи іншій Церкві", — заявив він.

"Зрозуміло, що настане час, і Президент зустрінеться з Радою Церков. Глава держави на гуманітарній нараді у травні сказав, що для нас усі Церкви є нашими, рідними", — наголосив Ю. Богуцький.