• Головна
  • Новини
  • У плани Президента не входить відвідування синагоги: Г. Герман відповіла головному рабину України...

У плани Президента не входить відвідування синагоги: Г. Герман відповіла головному рабину України

07.12.2010, 10:59
У плани Президента не входить відвідування синагоги: Г. Герман відповіла головному рабину України - фото 1
На запитання про те, чи скористається Віктор Янукович запрошенням головного рабина України Моше Реувена Асмана та відвідає центральну синагогу в Києві з нагоди Хануки, Ганна Герман відповіла, що не бачила у планах Віктора Януковича відвідин синагоги.

Ганна_Герман.jpgНа запитання про те, чи скористається Віктор Янукович запрошенням головного рабина України Моше Реувена Асмана та відвідає центральну синагогу в Києві з нагоди Хануки, заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман відповіла, що не бачила у планах Віктора Януковича відвідин синагоги.

В коментарі ІМК чиновниця повідомила, що Президент виконав свій обов’язок — «привітав євреїв з їхнім святом».

«Я не бачила в його плані відвідування синагоги. Президент з великою повагою ставиться до всіх свят національних меншин в Україні», — зауважила Г. Герман. Водночас вона наголосила, що «Президент України завжди ходить до храмів тієї Церкви, до якої він належить з дитинства, в якій він хрещений, і до якої він ходив завжди, незважаючи на те, чи він був в опозиції, чи став Президентом». «Він не вибирає собі віру в залежності від того, що йому пізніше це може дати. Віра Президента не залежить від того, скільки він термінів буде очолювати державу», — запевнила Г.Герман.

Як додала чиновник, попри те, Глава держави «шанує почуття всіх віруючих різних Церков і конфесій, людей різних національностей, які є українським народом, і завжди глибоко шанує їхні свята, і вітає з ними».