• Головна
  • Проекти
  • Чиновників Черкаської ОДА примушують відвідувати храм УПЦ (МП)...

Чиновників Черкаської ОДА примушують відвідувати храм УПЦ (МП)

14.10.2010, 16:31
Чиновників Черкаської ОДА примушують відвідувати храм УПЦ (МП) - фото 1
Усіх працівників Черкаської облдержадміністрації вранці 14 жовтня змусили прийти до Михайлівського собору Української Православної Церкви. Тут з нагоди свята Покрови молився голова обласної адміністрації Сергій Тулуб.

Сергій ТулубУсіх працівників Черкаської облдержадміністрації вранці 14 жовтня змусили прийти до Михайлівського собору Української Православної Церкви. Тут з нагоди свята Покрови молився голова обласної адміністрації Сергій Тулуб.

Як повідомляє Gazeta.ua, це не був добровільний захід. «Якщо чесно, то прийти до церкви нас зобов’язали в примусовому порядку, – сказав Сергій, працівник одного з управлінь. — Уникнути відвідин не було ніякої можливості. Збір чиновників призначили на 8 годину 15 хвилин у Першотравневому парку, де знаходиться Михайлівський собор. За кілька хвилин з’явився губернатор. Він пройшов усередину. Керівники управлінь і відділів пішли за ним. Решті дозволено було розійтися до місць роботи».

«Я принципово не ходжу до Московської церкви, – обурилась Наталія, працівниця Черкаської ОДА. – Відвідую лише церкву Київського Патріархату. Чому я маю ходити до чужої церкви услід за губернатором? Невже у нас в країні скасовано свободу віросповідань?»

Працівники адміністрації не захотіли називати свої прізвища і департаменти, у яких працюють, через страх перед звільненням.

У вересні до п’ятірки Партії регіонів до Черкаської облради відмовився увійти митрополит Черкаський Софроній (Дмитрук). Попри це в області УПЦ (МП) відкрито підтримує Партію регіонів на місцевих виборах. Президента Віктора Януковича називають справжнім православним.