• Головна
  • Новини
  • Духовенство Тульчинської єпархії УПЦ посилить молитви за Віктора Януковича в подяку «за новий період в житті України»...

Духовенство Тульчинської єпархії УПЦ посилить молитви за Віктора Януковича в подяку «за новий період в житті України»

20.09.2010, 10:33
Духовенство Тульчинської єпархії УПЦ посилить молитви за Віктора Януковича в подяку «за новий період в житті України» - фото 1
Архиєпископ Тульчинський УПЦ Іонафан (Єлецьких) висловив подяку голові Вінницької ОДА «за допомогу у відновлення прав віруючих УПЦ (МП)».

Іонафан_Єлецьких.jpgАрхиєпископ Тульчинський УПЦ Іонафан (Єлецьких) висловив подяку голові Вінницької ОДА «за допомогу у відновлення прав віруючих УПЦ (МП)». Висловлюючи щиру вдячність місцевій владі, владика УПЦ благословив духовенство єпархій «піднести особливі молитви за Президента України Віктора Януковича».

Як інформує сайт «Україна Православна», таке рішення архиєпископа спричинене вдячністю Віктору Януковича за те, що він «започаткував новий період в житті України». Допомоги Божої у «подальшому служінні» побажав архиєпископ Іонафан і голові Вінницької ОДА.

Нагадаємо, Вінниччина скандально відома міжконфесіональним конфліктом між Київським та Московським патріархатами православної церкви.

Цього року відразу 4 храми на Вінниччині втратила УПЦ КП. Зараз в них вже служать священики УПЦ (МП). Частина парафіян також змінила конфесійну приналежність, перейшовши до УПЦ (МП). Інші, які залишилися вірними Київського Патріархату, водночас втратили храми, в яких молились багато років. Раніше РІСУ докладно висвітлювала цей конфлікт.