• Головна
  • Проекти
  • Предстоятель УГКЦ вважає, що використання владою адмінресурсу є свідченням її страху і непевності...

Предстоятель УГКЦ вважає, що використання владою адмінресурсу є свідченням її страху і непевності

15.09.2010, 16:51
Предстоятель УГКЦ вважає, що використання владою адмінресурсу є свідченням її страху і непевності - фото 1
Глава УГКЦ Патріарх Любомир прокоментував дві резонансні справи, які демонструють ставлення сьогоднішньої влади до УГКЦ: «відвідини» працівником СБУ ректора УКУ та ситуація, що склалася з будівництвом храму УГКЦ в Одесі.

Patriarx_111.jpgГлава УГКЦ Патріарх Любомир прокоментував телеканалу «24» дві резонансні справи, які демонструють ставлення сьогоднішньої влади до УГКЦ: «відвідини» працівником СБУ ректора УКУ та ситуація, що склалася з будівництвом храму УГКЦ в Одесі. На думку Предстоятеля УГКЦ, «якщо такі засоби вживаються, вони вказують, що влада є непевна себе, боїться і використовує свій адмінресурс, щоб не допустити іншої думки чи іншої поведінки, яка повинна би бути нормальним явищем».

Патріарх Любомир, як інформує прес-служба УГКЦ, провів паралель між інцидентом, що трапився в УКУ, та ситуацією в Одесі. Такі дії, на думку Глави УГКЦ, дуже шкодять нашому іміджу перед іноземцями. В середині ж України, як зауважив Патріарх Любомир в коментарі, «створюють атмосферу страху, недовіри, напруженості і пригадують, на жаль, минулі часи, які, ми надіялися, вже не повторяться».