• Головна
  • Новини
  • В Адміністрації Президента розцінюють інцидент з паломниками-хасидами як «непорозуміння побутового характеру»...

В Адміністрації Президента розцінюють інцидент з паломниками-хасидами як «непорозуміння побутового характеру»

15.09.2010, 12:56
В Адміністрації Президента розцінюють інцидент з паломниками-хасидами як «непорозуміння побутового характеру» - фото 1
Конфлікт між брацлавськими хасидами та мешканцями Умані, що трапився 10 вересня під час паломництва хасидів на могилу рабина Нахмана, в результаті якого 10 хасидів депортували, прокоментували в Адміністрації Президента України.

GermanA.jpgКонфлікт між брацлавськими хасидами та мешканцями Умані, що трапився 10 вересня під час паломництва хасидів на могилу рабина Нахмана, в результаті якого 10 хасидів депортували, прокоментували в Адміністрації Президента України. Там наголошують, що розглядають інцидент як непорозуміння побутового характеру і не вбачають у ньому релігійного чи національного підґрунтя. А депортація 10 хасидів — це «відповідне реагування правоохоронних органів України», що мало на меті забезпечення правопорядку та недопущення загострення ситуації.

Влада України, як інформує прес-служба Глави держави, цитуючи заяву Ганни Герман, водночас очікує від організаторів святкування толерантного ставлення паломників як до місцевого населення та до інших конфесійних громад, так і безумовного дотримання українських законів з метою недопущення появи міжетнічної чи міжконфесійної напруги в українському суспільстві.

Також в Адміністрації Президента висловили сподівання, що організатори паломництва винесуть з інциденту в Умані належні уроки та у подальшому вживатимуть додаткових заходів, покликаних мінімізувати ймовірність виникнення подібних неприємних ситуацій.