• Головна
  • Теми
  • На податки українців різних конфесій та релігійних поглядів Уряд будує храми та центри для УПЦ — журналістське дослідження...

На податки українців різних конфесій та релігійних поглядів Уряд будує храми та центри для УПЦ — журналістське дослідження

26.08.2010, 17:03
Постановою від 14 липня Кабмін не тільки розпорядився виділити зі стабілізаційного фонду Держбюджету 2010 року 1,4 млн грн на добудову кафедрального Свято-Андріївського собору Новокаховської і Беріславкой єпархії УПЦ.

Постановою від 14 липня Кабмін не тільки розпорядився виділити зі стабілізаційного фонду Держбюджету 2010 року 1,4 млн грн на добудову кафедрального Свято-Андріївського собору Новокаховської єпархії УПЦ. У цій же постанові міститься розпорядження про виділення 3 млн. грн. на будівництво Соборного храму Божої Матері (УПЦ) в місті Курахово Донецької області. Як виявилося, храм збудували і освятили ще 2005 року.

За інформацією видання «proUA», вище згаданий храм, кошти на будівництво якого виділив Кабмін в цьогорічному бюджеті, вже встиг зайняти перше місце на обласному конкурсі сакральної архітектури.

«Як же освоять три мільйони?», — саме відповідь на це питання шукали журналісти видання. Як виявилося, їх витратять на будівництво будиночку, в якому діятимуть недільна школа, іконописна майстерня, паломницький центр і будинок для пристарілих. Тобто, як підсумовують автори матеріалу, «на цю, загалом господарську споруду, всі українці скинулися ще по сім копійок».

Лише в наслідок постанови Уряду від 14 липня з кишені платників податків, які є віруючими різних конфесій, релігій, або й узагалі не є віруючими, вилучили по 10 копійок на користь двох храмів УПЦ (Московського Патріархату). При цьому у витратах Стабілізаційного фонду чиновники не заклали жодної копійки ні на один храм іншої конфесії та релігії.