• Головна
  • Новини
  • Сьогодні В.Янукович зустрічається з представниками кримських татар (ОНОВЛЕНО)...

Сьогодні В.Янукович зустрічається з представниками кримських татар (ОНОВЛЕНО)

03.08.2010, 10:54
Сьогодні В.Янукович зустрічається з представниками кримських татар (ОНОВЛЕНО) - фото 1
Під час заходу обговорять широке коло питань, пов’язаних з розвитком Криму, вирішенням проблем кримських татар, які повернулися в Україну після депортації.

Yan_Mystafa.jpgСьогодні у Сімферополі Президент України Віктор Янукович зустрінеться з представниками кримськотатарського народу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави з посиланням на главу Адміністрації Президента України Сергія Льовочкіна, зустріч відбудеться об 11.30 у приміщенні Таврійського національного університету ім. В.Вернадського.

Під час заходу планується обговорити широке коло питань, пов’язаних з розвитком Криму, вирішенням проблем кримських татар, які повернулися в Україну після депортації.

Як зазначив С.Льовочкін, цей захід був запланований у травні, коли В.Янукович зустрівся у Києві з головою Меджлісу кримських татар, народним депутатом Мустафою Джемільовим і першим заступником голови Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України, президентом Всесвітнього конгресу кримських татар Рефатом Чубаровим.

Окрім них, у зустрічі з главою держави візьмуть участь секретар Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України, голова підкомітету Верховної Ради Криму з міжнародних відносин і проблем депортованих громадян Ремзі Ільясов, голова ради організації “Міллі Фірка” Васві Абдураїмов, екс-голова Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умєров, член політради організації “Міллі Фірка” Тимур Дагджи, голова Координаційної ради громадсько-політичних сил кримськотатарського народу Хубедін Куртбедінов, голова кримської регіональної організації Партії мусульман України Садик Бберберов, заступник голови Республіканського комітету АРК з водогосподарського будівництва і зрошувального землеробства Едіп Гафаров, заступник голови Ради міністрів АРК Азіз Абдалаєв, голова Духовного управління мусульман Криму Сміралі Аблаєв, ректор Кримського інженерно-педагогічного університету Февзі Якубов.

На запрошення В.Януковича діячі кримськотатарського народу також візьмуть участь у нараді зі стратегічного розвитку Криму, яка відбудеться сьогодні у Сімферополі під головуванням Президента.

Як  сталов ідомо пізніше, члени Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України, які є членами Меджлісу, відмовилися брати участь у запланованій раніше на сьогодні зустрічі з Главою держави Віктором Януковичем.

Президія Меджлісу заявила, що члени Ради представників кримськотатарського народу при Президенті України не зможуть взяти участь у зустрічі, на яку запрошені "одіозні особи", й попросив В.Януковича призначити дату зустрічі з Радою представників кримськотатарського народу при Президенті України.