• Головна
  • Проекти
  • На Буковині влада та релігійні організації домовилися не допускати протистоянь між релігійними громадами...

На Буковині влада та релігійні організації домовилися не допускати протистоянь між релігійними громадами

24.06.2010, 17:54
На Буковині влада та релігійні організації домовилися не допускати протистоянь між релігійними громадами - фото 1
Михайло Папієв закликав представників Церков відверто поділитися наболілими проблемами, розповісти про те, чи влаштовують їх стосунки між владою і релігійними громадами, зазначивши при цьому, що Буковина – мультиконфесійний край.

Papiev.jpgЧЕРНІВЦІ – Крайова влада забезпечить конституційне право кожного громадянина – свободу віросповідання. На цьому наголосив 22 червня під час зустрічі з керівниками релігійних організацій області голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. Про це ЗІКу повідомили у прес-службі ОДА.

Михайло Папієв закликав представників Церков відверто поділитися наболілими проблемами, розповісти про те, чи влаштовують їх стосунки між владою і релігійними громадами, зазначивши при цьому, що Буковина – мультиконфесійний край, тут традиційно живуть представники різних віросповідань. Тому великим досягнення є те, що суттєвих міжконфесійних суперечок в області практично не існує.

На зустрічі порушувалися питання щодо передачі культових споруд, виділення землі під будівництво нових храмів та культових споруд, а також належного оформлення існуючого майна та земельних ділянок.

Михайло Папієв зауважив, що не допустить протистояння між громадами з релігійних мотивів. При цьому, жодним чином не втручатиметься в справи церкви, а, в межах своїх повноважень адекватно реагуватиме на духовні потреби мешканців області. «Хочу попросити вас уникати публічного протиставлення однієї церкви іншій, виокремлювати одну конфесію на шкоду іншій. Маємо жити в мирі і злагоді, сповідувати і проповідувати добро, любов, милосердя, моральність, повагу один до одного. Це право кожної людини: відвідувати і молитися в тому храмі, який йому до душі за вірою», – зазначив голова ОДА.

У зустрічі взяли участь Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ Онуфрій, головний рабин Чернівецького регіону Ноаф Кофманський, єпископ Чернівецький і Хотинський УАПЦ Герман, священик Руської Православної Старообрядницької Церкви в м. Чернівці Леонтій Сергєєв, Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ КП Данило, Єпископ Чернівецький і Кіцманський УПЦ КП Марк, протоєрей – УГКЦ Валерій Сиротюк, священнослужитель РКЦ Станіслав Смольчевський та інші релігійні діячі.