• Головна
  • Проекти
  • У Адміністрації Президента запевняють, що Віктор Янукович відстоює права громадян незалежно від їх віросповідання...

У Адміністрації Президента запевняють, що Віктор Янукович відстоює права громадян незалежно від їх віросповідання

23.06.2010, 12:29
У Адміністрації Президента запевняють, що Віктор Янукович відстоює права громадян незалежно від їх віросповідання - фото 1
Віктор Янукович зацікавлений у торжестві справедливості стосовно кожного громадянина України, незалежно від національної приналежності та віросповідання.

Пікет1.jpgКИЇВ — Віктор Янукович зацікавлений у торжестві справедливості стосовно кожного громадянина України, незалежно від національної приналежності та віросповідання. Таку заяву оприлюднила прес-служба Глави держави після того, як охорона Президента розігнала мирну акцію кримських татар, що відбувалася перед будівлею Адміністрації Глави держави.

У заяві прес-служби йдеться про те, що Президент підтримує постійний діалог з кримськими татарами, зокрема — й на земельну тему. У зв’язку з цим 22 червня уповноважені особи вислухали вимоги пікетувальників – представників організації «Авдет». «Ці вимоги будуть уважно розглянуті», — запевнили в Адміністрації Президента.

За інформацією «Gazetu.ua», 21 червня близько 100 кримчан організували біля будівлі Адміністрації Президента України пікет з метою привернути увагу Віктора Януковича до земельного питання в Криму. Учасники акції вважають, що обмеження права жителів Криму на мирні збори є дискримінацією і порушенням Конституції України.

22 червня охорона Президента зачитала пікетувальникам рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким передбачається "встановити обмеження на реалізацію прав на мирні збори шляхом заборони громадянам України в особі Мамбетова А.А. на проведення з 22.06.2010 безстрокової акції біля Адміністрації Президента України. Постанова суду підлягає негайному виконанню».

Самі ж пікетники вважають таке рішення незаконним.

«Це рішення, абсолютно протизаконне і антиконституційне, охорона Президента кинулася виконувати із завзяттям, гідним завзяття солдатів, які проводили депортацію кримських татар у 1944 році», — зазначили представники пікетувальників.

Світлина - з сайту журналу "Український тиждень".