• Головна
  • Новини
  • Президенти України та Росії помолились у Києво-Печерській Лаврі...

Президенти України та Росії помолились у Києво-Печерській Лаврі

18.05.2010, 09:25
Президенти України та Росії помолились у Києво-Печерській Лаврі - фото 1
На згадку про перебування у Лаврі, Митрополит Володимир подарував Дмитру Медведєву екземпляр факсимільного видання Пересопницького Євангелія та ікону преподобного Феодосія Печерського, а Віктору Януковичу – образ преподобного Антонія Печерського.

Putin_Yan.jpgКИЇВ – Під час дводенного візиту до столиці України, Президент Росії Дмитро Медведєв  разом із Президентом України 17 травня відвідали Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру, де  помолилися у Хрестовоздвиженському храмі монастиря. Молебень відправив Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Володимир.

Як повідомив офіційний сайт УПЦ, наприкінці богослужіння Митрополит Володимир звернувся до перших осіб двох держав із словами настанови:

«Сьогодні Божою милістю ви прибули у цю древню, намолену, стільки бачившу на своєму шляху горя, печалі, зруйнувань і відновлення Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру. Тут почивають у нетлінних своїх мощах сто двадцять подвижників благочестя. І ми віримо у силу їх молитов за всіх нас, і особливо за тих, кому дані можливості керувати розумом та серцями людей і всього суспільства. Служіння це нелегке і ми розділяємо його з вами своєю молитвою до Бога і добрими нашими побажаннями. Нехай у ваших всіх справах будуть на першому місці стояти серце, а потім розум та нехай з Божою допомогою у вас все виходить, що ви задумали зробити для блага народу і во славу Божу», - сказав, зокрема він.

Putin_Yan_3.jpgНа згадку про перебування у Лаврі, Митрополит Володимир подарував Дмитру Медведєву екземпляр факсимільного видання Пересопницького Євангелія та ікону преподобного Феодосія Печерського, а Віктору Януковичу – образ преподобного Антонія Печерського.

В свою чергу Президент Росії підніс Предстоятелю УПЦ Володимирську ікону Пресвятої Богородиці.

Pytin_Yan2.jpgПісля молебню голови України та Росії вклонилися чудотворному образу Успіння Пресвятої Богородиці та відвідали Лаврські Печери, де вклонились мощам преподобних угодників печерських.