• Головна
  • Новини
  • Сам Віктор Янукович затвердив переведення Інституту Сухопутних військ до Львова. І це не справа Церкви, – А. Гриценко...

Сам Віктор Янукович затвердив переведення Інституту Сухопутних військ до Львова. І це не справа Церкви, – А. Гриценко

07.05.2010, 12:58
Сам Віктор Янукович затвердив переведення Інституту Сухопутних військ до Львова. І це не справа Церкви, – А. Гриценко - фото 1
Остаточне рішення про переведення Інституту Сухопутних військ до Львова після вивчення всіх питань було затверджено урядом, який тоді очолював Віктор Янукович.

Grutsenko.jpgКИЇВ – Остаточне рішення про переведення Інституту Сухопутних військ до Львова після вивчення всіх питань було затверджено урядом, який тоді очолював Віктор Янукович. І зараз повертати цей інститут назад до Одеси було б неправильно і безглуздо. Про це сьогодні, 7 травня, у коментарі ЗІКу повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

Він наголосив, що кожен повинен займатися своєю справою. Тобто Церква має займатися душпастирською опікою, а уряд – господарськими справами і прийняттям рішень.

«Останнім часом ми часто ставали свідками, коли Московський патріархат висловлювався щодо нафтового бізнесу. Зараз ми бачимо звернення щодо військової справи. Але вони повинні займатися своєю справою», – зазначив Анатолій Гриценко.

Як РІСУ повідомляла, Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звернувяс з відкрити листом до Президента України Віктора Януковича, в яком просить вирішити питання про повернення інституту Сухопутних військ зі Львова до Одеси. Мотивуючи необхідність повернення учбового закладу до Одеси, Агафангел пише: «Західний регіон України є осередком Греко-Католицької Церкви, яка перебуває під впливом Папи Римського. Католицька Церква впродовж століть бажала і робила все можливе для захоплення земель, які населяють православні християни, силою зброї і насильницького нав`язування католицької віри. На території Академії Сухопутних військ (м. Львів) існує греко-католицька церква, яка здійснює вплив на світогляд, моральні і духовні цінності майбутніх офіцерів Української армії. В Одеському військовому інституті функціонує православний храм».