• Головна
  • Новини
  • Митрополиту Черкаському вручили від імені Віктора Януковича Біблію, якій понад 200 років...

Митрополиту Черкаському вручили від імені Віктора Януковича Біблію, якій понад 200 років

20.04.2010, 11:01
Митрополиту Черкаському вручили від імені Віктора Януковича Біблію, якій понад 200 років - фото 1
Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб привітав із 70-річчям Митрополита Черкаського і Канівського Софронія та вручив від Президента України Віктора Януковича Біблію, якій понад 200 років.

Tulub.jpgЧЕРКАСИ – Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб привітав із 70-річчям Митрополита Черкаського і Канівського Софронія та вручив від Президента України Віктора Януковича Біблію, якій понад 200 років.

Як повідомили в прес-службі Черкаської облдержадміністрації, з рук губернатора Митрополит отримав також Почесну грамоту Черкаської облдержадміністрації і Черкаської облради та найвищу в Черкаській області відзнаку – нагрудний знак «За особливі заслуги перед Черкащиною».

«Я щасливий, що перші дні моєї роботи на посаді голови облдержадміністрації співпали з такою значною подією для всіх мирян області – славним ювілеєм нашого Митрополита Черкаського і Канівського Софронія, – сказав С.Тулуб.

Голова Черкаської ОДА обговорив із Митрополитом Софронієм сучасний стан релігійної ситуацію в області. Зокрема мова йшла про будівництво церков на території Черкащини. С.Тулуб високо відзначив особистий вклад Митрополита у відродженні духовного життя краю, його подвижницьку діяльність, значний вклад у розвиток національної культури. Як йдеться у повідомленні, за участі Митрополита Черкаського і Канівського Софронія православ’я активно розвивається у Черкаській області. Так, єпархія налічує у своєму складі єпархіальне управління, 6 монастирів та 529 громад і є найчисельнішим релігійним об’єднанням на Черкащині.

С.Тулуб зазначив, що обласна влада підтримуватиме діяльність Черкаської єпархії Української Православної Церкви і надалі сприятиме утвердженню миру і злагоди в суспільстві.