• Головна
  • Проекти
  • Релігійні організації Києва сплачуватимуть за комунальні послуги за тарифами для населення, а не для комерційних структур...

Релігійні організації Києва сплачуватимуть за комунальні послуги за тарифами для населення, а не для комерційних структур

26.03.2010, 11:33
Релігійні організації Києва сплачуватимуть за комунальні послуги за тарифами для населення, а не для комерційних структур - фото 1
За відповідний проект рішення на сесії Київської міської ради 25 березня проголосували 103 депутати із різних фракцій.

tarify2.jpgКИЇВ – Київська міська рада зобов’язала свій виконавчий  орган – КМДА, встановити для релігійних організацій тарифи на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, а також з централізованого водопостачання та водовідведення, на рівні тарифів, встановлених для населення, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Згідно з інформацією прес-служби фракції БЮТ у Київраді, за відповідний проект рішення на сесії Київської міської ради 25 березня проголосували 103 депутати із різних фракцій.

Ухвалене Київрадою рішення «Про деякі питання оплати релігійними організаціями тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії, послуг з центрального опалення і постачання гарячої води та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення» було ініційовано депутатами від БЮТ через численні звернення представників релігійних організацій Києва.
 
“Сьогодні релігійні громади сплачують за теплову енергію за тарифами для комерційних організацій. Але ж релігійні організації є неприбутковими, утримуються виключно на пожертви прихожан, вони не в змозі сплачувати такі гроші», – наголосила Тетяна Меліхова, голова фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Київраді.
 
Вона уточнила, що нещодавно ухвалена Постанова Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2010 року № 182 «Про деякі питання формування тарифів на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії» передбачає, що релігійні організації сплачують за спожиту теплоенергію та водопостачання згідно з тарифами, визначеними для населення.
 
Зазначене рішення Київради є одним із перших на місцевому рівні, яке втілює на практиці згадану постанову Уряду, яка передбачає зменшення тарифів на комунальні послуги для релігійних організацій на всій території України.
 
Раніше про непомірне підвищення тарифів на опалення заявила католицька громада Св. Олександра у м. Києві, у зв'язку з чим АЕК «Київенерго» нарахувала парафії багатотисячний борг за опалення костелу – пам’ятки архітектури. З подібні проблемами стикнулись і інші релігійні громади різних конфесій, про що неодноразово повідомлялось у телесюжетах та публікаціях ЗМІ.