• Головна
  • Проекти
  • Виділення земельної ділянки греко-католикам в Одесі затягує не місцева, а державна влада...

Виділення земельної ділянки греко-католикам в Одесі затягує не місцева, а державна влада

10.03.2010, 10:21
Виділення земельної ділянки греко-католикам в Одесі затягує не місцева, а державна влада - фото 1
Зустріч мера Одеси Едуарда Гурвіца з Предстоятелем УГКЦ Патріархом Любомиром відбулася 9 березня.

Зустріч_Одеса.jpgОДЕСА — Зустріч мера Одеси Едуарда Гурвіца з Предстоятелем УГКЦ Патріархом Любомиром відбулася 9 березня. Cторони обговорили участь УГКЦ в духовному розвитку міста, виділення земельної ділянки під будівництво кафедрального храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ.

Патріарх Любомир, як інформує «Погляд з Одеси», в знак особистої поваги вручив Едуарду Гурвіцу медаль, виготовлену з нагоди 10-ліття предстоятельства Патріарха Любомира.

«Я вітаю мера міста Одеса, тому що він відомий не лише в Одесі, але й за її межами. Нам приємно, що маємо можливість обмінятися з ним думками щодо становища нашої Церкви в Одесі. Я радію з того, що в цьому місті живуть греко-католики, вірні нашої Церкви, що роблять свій внесок у духовний розвиток міста», — зазначив Глава УГКЦ.

У відповідь Едуард Гурвіц наголосив, що міська влада намагається зробити все для того, щоб віруючі усіх конфесій мали необхідні умови для своєї дяльності. «Для нас дуже важливо зберегти міжнаціональний, міжконфесійний мир в Одесі. У нас — найбільш багатонаціональне місто в країні, але усі ці роки тут зберігалася атмосфера терпимості та згоди. Ми продовжуємо розпочату ще в 90-ті роки працю з повернення різноманітним Церквам того, що відібрали у них в радянський період. Що ж до УГКЦ, то ви ставили питання про виділення земельної ділянки в Прохоровському сквері — і таке рішення виконком прийняв», — додав мер.

Він також пояснив, що проблема полягає в тому, що, згідно із законодавством, потрібна згода державної екологічної експертизи та наголосив, що Міністерство «затягнуло з видачею рішення». «Його досі немає, тому ми не можемо зробити наступний крок для вирішення цього питання», — підсумував чиновник.