• Головна
  • Проекти
  • Мусульманська громада "Давет" вимагає припинити діяльність Республіканського комітету Криму у справах релігій на період їх судової тяганини...

Мусульманська громада "Давет" вимагає припинити діяльність Республіканського комітету Криму у справах релігій на період їх судової тяганини

10.02.2010, 13:36
Мусульманська громада "Давет" вимагає припинити діяльність Республіканського комітету Криму у справах релігій на період їх судової тяганини - фото 1
Мусульманську громаду «Давет» Республіканський комітет Криму у справах релігій звинуватив у співпраці з ісламською партією «Хізб ут-Тахрір», яка виступає за відтворення Халіфату.

001.jpgКРИМ – У минулому році Республіканський комітет Криму у справах релігій ініціював судовий процес проти громади «Давет», щоб припинити її діяльність. У звинувачувальних документах йдеться про участь цієї організації у діяльності політичної партії «Хізб-ут-Тахрір» (в Україні не зареєстрована), що не входить до компетенції релігійних громад. Про це повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на «Росбалт».

Як йдеться у повідомленні, мусульманська громада «Давет» є прикриттям для діяльності в Криму ісламської партії «Хізб ут-Тахрір», яка виступає за відтворення Халіфату. Оскільки в Україні заборонена діяльність політичних партій, центр яких розташований за межами країни, легалізуватися організація змогла лише через створення автономної мусульманської громади.

У відповідь на судовий позов кримські «Хізб» подали зустрічний позов проти Рескомрелігій Криму і зажадали припинити діяльність цього держоргану на період судового позову.

«Хізб-ут-Тахрір» (у перекладі з арабської – Ісламська партія звільнення) –релігійно-політична організація, створена 1953 року. «Хізб ут-Тахрір» проголошує себе «політичною партією, ідеологією якої є іслам». Основу політичної доктрини партії становить ідея про відтворення релігійно-політичної структури (Халіфат) часів Пророка і його перших чотирьох наступників.

У низці держав Середньої Азії і в Росії «Хізб ут-Тахрір» вважається терористичною організацією.

Проти дій мусульманської громади «Давет» неодноразово виступали кримський Муфтіят, Республіканський комітет у справах релігій, а також СБУ та МВС.