• Головна
  • Проекти
  • Головний рабин України готовий повернути свій орден через С.Бандеру...

Головний рабин України готовий повернути свій орден через С.Бандеру

02.02.2010, 10:27
Головний рабин України готовий повернути свій орден через С.Бандеру - фото 1
"Я нагороджений орденом України "За заслуги III ступеню", але через указ Ющенка планую найближчим часом повернути цей орден владі", – заявив Моше Реувен Асман.

Asman_w.jpgКИЇВ – Головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман збирається повернути владі свій орден "За заслуги III ступеню" через присвоєння Степану Бандері звання Героя. Про це він сказав газеті "Сегодня", коментуючи указ президента Віктора Ющенка про присвоєння керівнику ОУН Степану Бандері звання Героя України.

"Я обурений цією подією", – заявив рабин.

"Протягом 5 років президентства Віктор Андрійович не наважувався це зробити. І пішов на цей крок лише тоді, коли стало ясно, що він не має політичного майбутнього", – зазначив рабин.

"Це страшний удар по міжнародному іміджу України. І, на жаль, розгрібати це доведеться уже новій владі". "Я нагороджений орденом України "За заслуги III ступеню", але через указ Ющенка планую найближчим часом повернути цей орден владі", – заявив Моше Реувен Асман.

За повідомленням інформагенції Zaxid.net, російський історик Борис Соколов у російському ефірі радіо «Свобода» зазначив, що лідери Української повстанської армії не брали жодної участі в геноциді євреїв, так само як і їхні підрозділи ніяк до цього не були причетні. Натомість, він переконаний, що в УПА було багато євреїв-лікарів або рядових бійців.

«Для прикладу – один єврей, зокрема колишній солдат УПА, потрапив у радянський полон, був засуджений у таборі на 20 років і був одним з вождів знаменитого Кенгірського повстання 1954 року. Справа у тому, що до євреїв було досить диференційоване ставлення в різних частинах України. У Галичині, до речі, до них з боку українців було, скоріше, позитивне ставлення, тому що місцеві євреї розглядалися як союзники проти поляків, антисемітизм там був, скоріше, притаманний більшою мірою полякам», – наголосив Борис Соколов.