Президент взяв участь у святкуванні Хануки в Одесі

17.12.2009, 10:36
Президент взяв участь у святкуванні Хануки в Одесі - фото 1
Разом із Головним рабином Південноукраїнського регіонального об'єднання юдейських громад Авраамом Вольфом Президент України запалив ханукальні вогні в одній із одеських синагог.

Xanuka_1.jpgКИЇВ — Разом із Головним рабином Південноукраїнського регіонального об'єднання юдейських громад Авраамом Вольфом Президент України запалив ханукальні вогні в одній із одеських синагог.

Віктор Ющенко, як інформує прес-служба Глави держави, привітав єврейську громаду зі святом, яке він традиційно відвідує щороку. Глава держави запевнив, що для нього є надзвичайно важливим збереження в Україні можливостей для самореалізації всіх національних меншин. «Я все зроблю для того, щоб кожна нація в Україні мала те, що вона не може мати навіть на рідній землі, бо це комплімент Україні, нашим свободам та демократії. Дуже важливо, щоб Українська держава, її розбудова творилася мільйонами рук», — сказав він.

Він побажав єврейській громаді, щоб у святкові дні священні ханукальні вогні осяяли їхні оселі та сповнили серця радістю і теплом.

Як РІСУ інформувала, цьогоріч свято Хануки розпочалося 12 грудня. Загалом, юдеї відзначають Хануку 25 дня місяця Кіслев — свято вогню, світла, радості і веселощів. Воно триває 8 днів. Головний ритуал — запалювання ханукальних свічок на честь чуда, яке сталося в Єрусалимському Храмі після повстання Маккавеїв у середині ІІ ст. до н.е. У перекладі слово «Ханука» означає «оновлення» або «новосілля» (ханукат га-байт).