• Головна
  • Новини
  • Став відомий переможець на конкурсі на голову Держслужби з етнополітики і свободи совісті...

Став відомий переможець на конкурсі на голову Держслужби з етнополітики і свободи совісті

11.02.2020, 11:20
Став відомий переможець на конкурсі на голову Держслужби з етнополітики і свободи совісті - фото 1
Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський оголосив результати конкурсу на посаду Голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна, що переможцем обрав соціолога релігії Олену Богдан.

Олена БогданМіністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський оголосив результати конкурсу на посаду Голови Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Про це він заявив в інтерв’ю РБК-Україна, що переможцем обрав соціолога релігії Олену Богдан.

«Я подав в Кабінет міністрів свої пропозиції. Я обрав Олену Богдан і рекомендував Кабінету міністрів її на цю посаду», — підтвердив чиновник.

Олена Богдан – соціологиня, доцентка кафедри соціології в Національному університеті «Києво-Могилянська академія», давно працює як дослідниця у сфері релігієзнавства зі значним міжнародним досвідом. Викладає в НаУКМА та Київському політехнічному інституті. Має досвід суспільствознавчих досліджень у вишах США, Канади, Великої Британії. Найбільше цікавиться питаннями суспільного розвитку, етики та релігійності, позитивного потенціалу особистості.

Раніше в інтерв'ю РІСУ дослідниця розповідала про особливість сприйняття Церкви та побудови довіри в сучасному суспільстві.

Зазначимо, що всього на посаду голови Служби претендували 24 особи. Після першого іспиту на знання законодавства кандидатів лишилось 17. Тест на абстрактне мислення «відсіяв» ще чотирьох. В результаті до фінального етапу дійшло 11 людей. Ще 5 осіб не з’явились на співбесіду і з 6, що залишилися, обрали 4 фіналістів.