• Головна
  • Новини
  • Партія “Слуга народу” хоче ліквідувати Комітет з питань культури і духовності...

Партія “Слуга народу” хоче ліквідувати Комітет з питань культури і духовності

13.08.2019, 11:32
Партія “Слуга народу” хоче ліквідувати Комітет з питань культури і духовності - фото 1

Нова парламентська більшість - партія “Слуга народу” - запропонувала фактичну ліквідацію Комітету з питань культури і духовності Про це у себе на Facebook вранці у понеділок, 12 серпня 2019 року, заявив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Нова парламентська більшість - партія “Слуга народу” - запропонувала фактичну ліквідацію Комітету з питань культури і духовності. Про це у себе на Facebook 12 серпня 2019 року заявив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький, передає Еспресо.TV.

download_(3).jpg

“Я очікував схожих підходів, але сподівався, що, якщо на таке не наважився Янукович, Зеленський теж зупиниться. Марно. Функції комітету пропонується передати новоствореному Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. І разом з мовною політикою, законодавством у сфері культури, комітет, як вказано у пропозиціях, займатиметься зовнішнім туризмом, курортами, сімейно-шлюбними відносинами, демографічною політикою, спортом великих досягнень, використанням коштів, отриманих від лотерей та бетінгу на розвиток спорту, і багато чим іншим. Це важливі напрямки. Але очевидно, що поєднання таких сфер, як культура, релігія, духовна спадщина, з медіаринком, туризмом, спортом свідчать про нерозуміння функцій Парламенту і тих напрацювань, які вдалося реалізувати за останні 5 років", - вважає він. 

Княжицький зазначає, що діяльність комітетів не можна розглядати безвідносно до реалій. 

“В Україні, яка змагагається за місце в ЄС, обороняється у війні з Росією, змінює постколоніальне суспільство, культура і духовна спадщина - основні сфери державної політики, роль яких постійно намагаються применшити вороги України”, - пише голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності. 

“Туризм - це важлива галузь економіки, яка очевидно повинна розвиватися. Саме економіки! 

Спорт - частина освітньої сфери, пов‘язана з охороною здоров‘я і системою обороноздатності. 

І навіть, якщо представників обраної влади цікавить ручне керування квотами, ліцензіями, медіа - це не привід знищувати і Комітет культури та духовності, і Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики. Закон про аудіовізуальні послуги відповідно до рекомендацій РЄ і ЄП і є реалізацією захисту свободи слова. Створення окремого комітету свободи слова з виключенням з його відання інформаційної політики - фейк та антиєвропейська показуха”, - пояснює він. 

“Як і об‘єднання в одному комітеті захисту прав людини, національних меншин і досягнення миру на окупованих територіях. Мир на окупованих територіях зруйнували не національні меншини, а Путін! І тому його забезпеченням має займатися комітет з питань оборони, інші комітети, які пов‘язані з реінтеграцією. Права переміщених осіб - лише важлива, але невелика складова забезпечення реінтеграції”, - наголошує Княжицький.

“Я переконаний, що нівелювання ролі комітетів з питань культури і духовності, свободи слова і інформаційної політики та прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин не можна допустити. Прошу про підтримку відповідальних громадян і свідомих політиків”, - звертається Микола Княжицький.