• Головна
  • Новини
  • Із Росії та УПЦ МП щотижня надсилають у посольства "компромати" на українську державу – Юраш...

Із Росії та УПЦ МП щотижня надсилають у посольства "компромати" на українську державу – Юраш

23.02.2019, 08:01
В ефірі "5 каналу" директор Департаменту у справах релігій Міністерства культури України Андрій Юраш прокоментував інформацію СБУ, що ФСБ Росії планувала напади в шести областях України, інформує 5 канал.

В ефірі "5 каналу" директор Департаменту у справах релігій Міністерства культури України Андрій Юраш прокоментував інформацію СБУ, що ФСБ Росії планувала напади в шести областях України, інформує 5 канал.

На запитання ведучого, від кого залежить релігійний спокій в Україні, Юраш сказав: "Багато від чого залежить. По-перше, має бути чітка позиція держави. Держава має підтвердити, що вона має свою лінію, свою позицію, яка є аргументованою… Я знаю точно і достеменно, що є системні зусилля і з боку РФ, і з боку багатьох підрозділів саме УПЦ Московського Патріархату – регулярно, щотижня надсилати компрометуючу інформацію в усі посольства та міжнародні організації, доводити і намагатися переконувати, що українська держава якимось чином намагається порушувати права людини. І тут важливо, що світова спільнота зрозуміла: держава нарешті має свою політику, політика вмотивована і жодним чином не є дискримінаційною щодо того ж Московського Патріархату і тому ця політика має бути продовжена".

Він також додав: "І друге, що важливо, – це реакція церковної спільноти".