• Головна
  • Новини
  • В Україні створять Державну службу з питань етнополітики та свободи совісті...

В Україні створять Державну службу з питань етнополітики та свободи совісті

14.12.2018, 09:49
В Україні створять Державну службу з питань етнополітики та свободи совісті - фото 1
В Україні планують створити ще один центральний орган виконавчої влади - Державну службу з питань етнополітики та свободи совісті. Вона має з’явитись найближчим часом в контексті утворення єдиної помісної Православної Церкви в Україні,

В Україні планують створити ще один центральний орган виконавчої влади - Державну службу з питань етнополітики та свободи совісті. Вона має з’явитись найближчим часом в контексті утворення єдиної помісної Православної Церкви в Україні, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на 24tv.ua.

служба.png

"У зв’язку з наданням Томосу в наступному році ми створимо ще один центральній орган, який називатиметься Державна служба з питань етнополітики та свободи совісті",
— сказав міністр культури Євген Нищук.
Очільник Мінкультури сказав, що ця служба займатиметься питанням національних меншин, а роботу органу координуватиме Міністерство культури. Проект щодо створення служби на розгляд урядовому комітету передадуть найближчим часом.

"Щоб у нас припинялися будь-які речі якоїсь нетерпимості або нетолерантності стосовно будь-якого етносу. Ми — поліконфесійна країна, мультикультурна країна з великим культурним розмаїттям. Необхідно враховувати всі ці моменти", — наголосив міністр.