• Головна
  • Новини
  • Міську Раду Церков і релігійних організацій планують утворити у Корюківці (Чернігівська область)...

Міську Раду Церков і релігійних організацій планують утворити у Корюківці (Чернігівська область)

09.06.2018, 10:11
Міську Раду Церков і релігійних організацій планують утворити у Корюківці (Чернігівська область) - фото 1
У місті Корюківка Чернігівської області представники влади, релігійних конфесій та громадськості зустрілись за «круглим столом» з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі.

Рада_Чернігівщина.jpgУ місті Корюківка Чернігівської області представники влади, релігійних конфесій та громадськості зустрілись за «круглим столом» з нагоди 1030-ї річниці Хрещення Київської Русі.

У Корюківці буде створена міська рада Церков і релігійних організацій, – заявив голова Корюківської об'єднаної територіальної громади Ратан Ахмедов під час круглого столу 7 червня.

Алла Кун, завідувач сектору культури та культурно-масової роботи відділу освіти, молоді та спорту Корюківської міської ради висловила думку, що в школах має прийти християнська етика, бо вже є в цьому величезна потреба.

Щодо стосунків держави і релігійних громад висловили свої думки голова РДА Олексій Мірошниченко та кандидат юридичних наук, доцент Євген Ятченко з Чернігова. Чому Україна опинилася в такій ситуації, спираючись на історичні джерела, дав відповідь керівник КММГО, помічник народного депутата Анатолія Євлахова Володимир Онищук. Наслідки антирелігійної кампанії в СРСР призвели до деформації цінностей. З проголошенням незалежності Україна розпочала рух до утвердження християнських гуманістичних цінностей.

Сергій Милейко, голова громадської організації "Корюківської спілки воїнів-учасників АТО" зупинився на темі капеланства в нашому місті. Усім відоме капеланство військове, але ще є цей напрямок діяльності релігійних організацій у лікарнях, госпісах, в'язницях. Потрібно долати міфи щодо присутності священика у лікарні.

Він навів приклад Сполучених штатів Америки, де капеланська служба нараховує тисячі священиків різних конфесій. В Україні ця робота тільки розпочалася. Є сподівання, що матимемо з того позитивний результат.

Підвів підсумки першого круглого столу міський голова Ратан Ахмедов.

Він сказав, що є потреба у Корюківці, як і в інших містах України (зокрема Кривому Розі, Києві, Луцьку та інших містах України), створення міської ради релігійних організацій. І він готовий підписати розпорядження про створення міської ради релігійних організацій. Тепер слово за лідерами церковних громад. Про це інформує Svoboda.fm.