Громадська рада Мінкультури обрала заступників голови

31.12.2014, 10:05
У засіданні взяли участь понад 60 представників громадських інституцій та посадові особи міністерства.

Громадська рада при Міністерстві культури України зібралася 30 грудня 2014 року для вирішення організаційних питань та підведення підсумків своєї роботи.

У засіданні взяли участь понад 60 представників громадських інституцій та посадові особи міністерства, повідомляє Інститут релігійної свободи

Перший заступник Міністра культури України Ігор Ліховий розповів присутнім про актуальні питання, над якими працює міністерство, особливості бюджетного процесу та пріоритети на наступний рік. Він наголосив на зацікавленості керівництва Мінкультури у розвитку співробітництва з громадськими інституціями задля об’єднання зусиль у реформуванні сфери культури. 

Громадська рада при Міністерстві культури України виключила зі свого складу неактивних членів та заповнила вакантні місця представниками ще 4-х організацій. Загальний склад Громадської ради становить 121 осіб, робота яких зосереджена у постійно діючих комісіях за різними напрямками діяльності міністерства.

За пропозицією голови Громадської ради Богдана Кожушка для координації роботи комісій було обрано ще двох заступників голови. 

За результатами рейтингового голосування заступником голови Громадської ради було обрано виконавчого директора Інституту релігійної свободи Максима Васіна, який скеровуватиме питання у сфері релігій і міжнаціональних відносин. Питання міжнародної діяльності та європейської інтеграції буде координувати генеральний директор Асоціації «Підприємств інформаційних технологій України» Юрій Пероганич.

Також члени Громадської ради обговорили пропозиції Міністерства юстиції України щодо внесення змін до Постанови Кабміну України № 996 від 03.11.2010 року «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики». 

Присутні представники громадськості зауважили на неприпустимості внесення змін до Типового положення громадської ради, які передбачають обмеження самоврядності громадських рад та втручання в їх роботу з боку відповідних міністерств і відомств. Свої пропозиції з цього приводу Громадська рада при Мінкультури надішле до Кабінету Міністрів України.