• Головна
  • Новини
  • Комітет ВР культури і духовності сформував підкомітети та спланував свою роботу...

Комітет ВР культури і духовності сформував підкомітети та спланував свою роботу

15.12.2014, 14:38
Комітет ВР культури і духовності сформував підкомітети та спланував свою роботу - фото 1
Члени Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності розподілили обов’язки щодо профільних напрямків своєї роботи у підкомітетах.

rada.gifЧлени Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності розподілили обов’язки щодо профільних напрямків своєї роботи у підкомітетах.

Це рішення було ухвалене під час першого розширеного засідання Комітету, яке відбулося 10 грудня 2014 року, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Підкомітет у  сфері свободи совісті та релігійних організацій очолив релігієзнавець Віктор Єленський, який також є заступником голови Комітету.

Говорячи про напрямок, за який відповідатиме, депутат зазначив, що має на меті підсилення участі Церкви у внутрішній і зовнішній політиці країни, розширення її присутності у доброчинній сфері, війську, навчальних закладах тощо.

Головою підкомітету з питань творчої діяльності, мистецтв, культурно-просвітницької політики стала Інна Бордюг (співачка Злата Огневич), а підкомітет з питань державної політики у сфері розвитку та використання державної мови та мов національних меншин в Україні, книговидання, книгорозповсюдження очолила письменниця Марія Матіос.

Підприємець Сергій Тарута став головою підкомітету з питань охорони історико-культурної спадщини, а підприємецьВадим Новинський очолив підкомітет з питань благодійної діяльності та фінансування культури.

Голова Комітету Микола Княжицький зазначив, що основними принципами роботи буде відкритість та гласність, чим і зумовлений вибір формату засідання, на яке були запрошені з правом виступу представники культурної громадськості.

Присутній на засіданні Віце-прем’єр міністр України – Міністр культури України В’ячеслав Кириленко представив основні позиції Програми діяльності Кабінету Міністрів і виступив з промовою, присвяченою темі пошуку нових джерел фінансування культури.

Як повідомлялося, 4 грудня Верховна Рада обрала новий склад Комітету з питань культури і духовності.