• Головна
  • Новини
  • За культуру і релігію в новому Уряді відповідатиме В’ячеслав Кириленко...

За культуру і релігію в новому Уряді відповідатиме В’ячеслав Кириленко

03.12.2014, 12:40
За культуру і релігію в новому Уряді відповідатиме В’ячеслав Кириленко - фото 1
Віце-прем'єр-міністром – Міністром культури України призначено В'ячеслава Кириленка. На цій посаді він буде координувати весь гуманітарний блок у діяльності Уряду.

Кириленко.jpgВіце-прем'єр-міністром – Міністром культури України призначено В'ячеслава Кириленка. На цій посаді він буде координувати весь гуманітарний блок у діяльності Уряду.

Його кандидатуру Верховна Рада підтримала 2 грудня 2014 року одночасно з затвердженням нового складу Кабінету Міністрів України на чолі з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком, повідомляє Інститут релігійної свободи

У парламенті попереднього скликання В'ячеслав Кириленко очолював Комітет з питань культури і духовності, а у 2005-2006 вже працював на посаді Віце-прем’єр-міністра України з гуманітарних питань. До Верховної Ради нового скликання політик обрався від партії «Народний фронт» (8-й у списку).

В'ячеслав Кириленко у 1993 році здобув вищу освіту на філософському факультеті Київського університету імені Т.Г. Шевченка, а у 1996 році закінчив аспірантуру та у 1997 році здобув науковий ступень кандидата філософських наук.

Як відомо, Міністерство культури України є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері релігії.

Віднедавна новим очільником Департаменту у справах релігій і національностей Мінкультури призначено відомого науковця-релігієзнавця Андрія Юраша.