• Головна
  • Новини
  • Новий очільник Департаменту у справах релігій розповів про стосунки цього підрозділу з УПЦ (МП)...

Новий очільник Департаменту у справах релігій розповів про стосунки цього підрозділу з УПЦ (МП)

02.12.2014, 17:15
Новий очільник Департаменту у справах релігій розповів про стосунки цього підрозділу з УПЦ (МП) - фото 1
Як складаються відносини між Департаментом у справах національностей і релігій Міністерства культури України та Українською Православною Церквою (Московського Патріархату) у короткому інтерв’ю розповів «Православію в Україні» новий директор Департаменту Андрій Юраш.

Юраш.jpgЯк складаються відносини між Департаментом у справах національностей і релігій Міністерства культури України та Українською Православною Церквою (Московського Патріархату) у короткому інтерв’ю розповів «Православію в Україні» новий директор Департаменту Андрій Юраш.

"Я вважаю, що ми вступили у дуже активну і плідну комунікативну діяльність з Українською Православною Церквою (МП), – сказав Андрій Юраш. – Зокрема ми направили три листи, на один із яких отримали відповідь буквально вчора — стосовно благословення митрополитом Іоаннікієм глави так званої Луганської самопроголошеної республіки Плотніцкого. Ми дуже вдячні Керуючому справами УПЦ митрополитові Антонію за такий рівень розуміння і співпраці: нас почули і відповіли не формально, не в якості відписки, а по суті і відверто. Коли ми починаємо говорити відверто, можемо розраховувати на те, що будь-які питання обов’язково знайдуть точки дотику і розуміння".

На запитання, "чи не впливатиме на прийняття ним рішень те, що він "є вірянином однієї з конфесій", глава Департаменту Мінкультури відповів: "Якщо ми задекларували рух в Європу, то питання особистих конфесійних чи світоглядних переконань стояти в принципі не може. Ніякі релігійні уподобання не можуть відображатися на діяльності і справах того підрозділу, який тобі на даний момент доручили очолити.  питання суспільні, державні і лише вони можуть диктувати необхідність конкретних дій та кроків".