• Головна
  • Новини
  • У структурі Мінкультури планують створити Департамент у справах національностей та релігій...

У структурі Мінкультури планують створити Департамент у справах національностей та релігій

10.09.2011, 10:02
Про це повідомив заступник голови Держкомнацрелігій Микола Новиченко, коментуючи постанову Кабінету Міністрів України № 937 «Про затвердження граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади» від 7 вересня 2011 року.

Департамент Мінкультури у справах національностей та релігій, за попередніми планами, мав би складатися з чотирьох відділів - з питань науково-аналітичної роботи та зв’язків з релігійними організаціями, з реєстрації статутів та статистичного обліку релігійних організацій, зі сприяння соціальній та гуманітарній діяльності релігійних організацій, з міжнаціональних стосунків.

Про це повідомив заступник голови Держкомнацрелігій Микола Новиченко, коментуючи постанову Кабінету Міністрів України № 937 «Про затвердження граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади» від 7 вересня 2011 року, інформує Інститут релігійної свободи. Цією постановою уряд затвердив граничну чисельність центрального апарату Міністерства культури України у складі 257 осіб, з них 253 – державні службовці.

Мінкультури зобов’язано в місячний строк затвердити свою структуру та штатний розпис з урахуванням положень цієї постанови.

Микола Новиченко повідомив, що спочатку уряду було запропоновано збільшити чисельність апарату Міністерства культури України до 270 осіб, з огляду на розширення його функцій повноваженнями у сфері державно-церковних стосунків.

Нагадаємо, що 9 грудня 2010 року Президент України видав указ, яким ліквідував Державний комітет у справах національностей та релігій, а його функції передав реорганізованому Міністерству культури. Процес ліквідації Комітету та реорганізації Міністерства триває до цього часу.

У лютому 2011 року перший заступник Міністра культури України Юрій Богуцький запевнив представників конфесій, що задля належного забезпечення реалізації прав релігійних організацій Міністерство збереже на державній службі фахівців, які під час роботи у Держкомнацрелігій зарекомендували себе як досвідчені та компетентні працівники.