Президент ліквідував Держкомнацрелігій

10.12.2010, 09:31
Президент ліквідував Держкомнацрелігій - фото 1
У «ліквідаційному» розділі президентського указу також Український Інститут Національної пам'яті.

Yanokovych.jpgУказ Президента України № 1085/2010 Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади прес-служба Глави держави оприлюднила 9 грудня. Указ, як сказано у повідомленні, видано з метою  оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, усунення дублювання їх повноважень, забезпечення скорочення чисельності управлінського апарату та витрат на його утримання, підвищення ефективності державного управління та відповідно до пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України.

Всього визначено 6 типів центральних органів виконавчої влади: Міністерство, Служба, Інспекція, Агентство, незалежні регулятори і органи зі спеціальним статусом. З 112 органів центральної виконавчої влади створено 63. З них 16 міністерств, 28 служб, 13 агентств і 7 інспекцій.

У «ліквідаційному» розділі президентського указу перечислені такі установи:

 – Державний комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, поклавши його функції на Державну службу гірничого нагляду та промислової безпеки України та Державну інспекцію техногенної безпеки України;

– Вищу атестаційну комісію України, поклавши її функції на Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України;

– Український інститут національної пам'яті;

– Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва;

– Державний комітет України у справах національностей та релігій.

Функції щодо реалізації державної політики у сфері релігії перейшли до компетенції реорганізованого Міністерства культури України. Сфери міжнаціональних відносин та захисту прав національних меншин України також відійшли до відання цього Міністерства.