• Головна
  • Теми
  • "Віктор Янукович не порушує принципів рівноправності та рівності релігійних організацій" — голова Держкомнацрелігій...

"Віктор Янукович не порушує принципів рівноправності та рівності релігійних організацій" — голова Держкомнацрелігій

25.06.2010, 13:46
"Віктор Янукович не порушує принципів рівноправності та рівності релігійних організацій" — голова Держкомнацрелігій - фото 1
Побоювання ЗМІ щодо вибіркової прихильності Президента Віктора Януковича до однієї із Церков, на думку Юрія Решетнікова, виявилися безпідставними.

exklusiv.gifЮрій РешетніковКИЇВ — В Укрінформі сьогодні, 25 червня,  відбулася прес-конференція голови Державного комітету України у справах національностей та релігій Юрія Решетнікова на тему „Результати діяльності Держкомнацрелігій за перші 100 днів роботи уряду. Подальші перспективи”.За словами Ю. Решетнікова, в Україні продовжують розвиватися партнерські відносини держави та релігійних організацій.

При міністерствах і відомствах, як розповів чиновник, успішно працюють громадські ради. Кількість таких рад постійно збільшується: недавно створили громадську раду при Міністерстві зовнішніх справ. Набув нової динаміки процес акредитації спеціальності „богослов’я”.

Побоювання ЗМІ щодо вибіркової прихильності Президента Віктора Януковича до однієї із Церков, на думку Юрія Решетнікова, виявилися безпідставними. За його словами, Віктор Янукович як особа має право на приватні акти релігійної поведінки, але як Президент України він не порушує принципів рівноправності та рівності релігійних організацій. Усі релігійні організації, які є членами Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, були і на інавгурації, і на святкування 9 травня.

Про необхідність неухильного дотримання принципів рівності говорив Президент України і у власному посланні. Патріарше благословення, про яке багато писали ЗМІ, відбулося до початку власне інавгурації і стосувалося Віктора Януковича як приватної особи. Тому, як констатував голова Держкомнацрелігій, принцип рівноправності не було порушено.

Юрій Решетніков вважає, що Держкомнацрелігії здійснює великий обсяг конкретної роботи, проводячи державну політику щодо захисту прав і свобод, щодо розвитку партнерства держави і Церков.

"Ця робота необхідна для України та її громадян сьогодні і буде необхідна завтра", — підсумував чиновник.