• Головна
  • Проекти
  • "Патріарший візит – важлива подія для України", Глава Держкомнацрелігій...

"Патріарший візит – важлива подія для України", Глава Держкомнацрелігій

16.04.2010, 17:30
"Патріарший візит – важлива подія для України", Глава Держкомнацрелігій - фото 1
Так Юрій Решетніков охарактеризував запланований на літо нинішнього року візит до України Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Resh.jpgОДЕСА – Голова Державного комітету України у справах національностей та релігій Юрій Решетніков заявив, що запланований на літо нинішнього року візит до України Патріарха Московського і всієї Русі Кирила «є важливою подією для України». 
 
Як повідомляє Релігія в Україні, таку заяву Юрій Решетніков зробив сьогодні в ході спілкування з журналістами в Одесі. Він відзначив, що в ході свого візиту в місто зустрівся з митрополитом Одеським і Ізмаїльським Української Православної Церкви (УПЦ) Агафангелом і обговорив з ним питання приїзду в Україну Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.
 
«Влітку планується візит Патріарха в Україну, в тому числі і в Одесу. Це важлива подія, і важливо для держави провести цей захід на високому рівні», – підкреслив керівник Держкомітету у справах національностей і релігії.

Він також відзначив, що обговорив це питання і з губернатором Одеської області Едуардом Матвійчуком.

Як повідомлялося раніше, візит Патріарха Московського і всієї Русі Кирила до Одеси заплановано на липень нинішнього року.