• Головна
  • Новини
  • Всеукраїнське Свято Подяки Богові пройде у новому форматі, - рішення РЄПЦУ...

Всеукраїнське Свято Подяки Богові пройде у новому форматі, - рішення РЄПЦУ

15.05.2019, 11:05
Всеукраїнське Свято Подяки Богові пройде у новому форматі, - рішення РЄПЦУ - фото 1
13 травня в Києві відбулося чергове засідання РЄПЦУ під головуванням старшого єпископа УЦХВЄ Михайла Паночка. Учасники засідання обговорили низку тем державно-конфесійних стосунків.

У Києві 13 травня відбулося чергове засідання РЄПЦУ під головуванням старшого єпископа УЦХВЄ Михайла Паночка. Учасники засідання обговорили низку тем державно-конфесійних стосунків.

РЄПЦУ_1.jpg

Зокрема, жваве обговорення стосувалося законопроектів щодо впорядкування капеланства. Як відомо, в парламенті зареєстровано 7 законопроектів з цього питання. Запрошений на засідання координатор міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» Павло Унгурян поінформував присутніх про інші ініціативи та напрацювання щодо розвитку стосунків Церков та держави.

РЄПЦУ_2.jpg

Підтримуючи діяльність Оргкомітету Дня Подяки, учасники засідання проаналізували стан підготовки до свята, що цього разу матиме дводенний формат і пройде 14-15 вересня. Планується, що цього року ще більше киян та гостей міста зможуть долучитися до урочистого богослужіння, мистецьких, сімейних, спортивних та інших заходів.

Як йдеться у повідомленні офіційного сайту РЄПЦУ, обговорювалася і діяльність Громадської Спілки «Всеукраїнський Собор», розвиток зовнішніх контактів Ради, тощо.