• Головна
  • Новини
  • У ВСЦ ЄХБ пояснили, на якому етапі перебуває створення громадської спілки з захисту християнських цінностей...

У ВСЦ ЄХБ пояснили, на якому етапі перебуває створення громадської спілки з захисту християнських цінностей

25.10.2018, 15:00

У рамках проведення Свята подяки 23 вересня 2018 року в м. Києві було ініційовано створення громадської спілки в Україні для консолідації зусиль на захист християнських цінностей. Ініціаторами створення громадської спілки виступили представники євангельсько-протестантських церков України.

У рамках проведення Свята подяки 23 вересня 2018 року в м. Києві було ініційовано створення громадської спілки в Україні для консолідації зусиль на захист християнських цінностей. Ініціаторами створення громадської спілки виступили представники євангельсько-протестантських церков України. Зараз ініціатива проходить обговорення у місцевих церквах, повідомляє Вaptyst.com.

Як ідеться у повідомленні, зараз ініціатива наблизилась до реалізації, основними завданнями нового б'єднання визначені:

    Формування та ствердження християнського світогляду українського народу.
    Утвердження в суспільстві християнської моралі та реформування країни на основі християнських цінностей.
    Підтримка діяльності релігійних та благодійних організацій, які розвивають освітні програми на основі християнського світогляду.
    Підтримка важливих соціальних проектів, направлених на молодь, соціальну, освітню та сімейну сферу на основі християнських принципів.
    Поширення у суспільстві принципів християнського милосердя та розвиток соціального служіння, яке зосереджене на незахищених верствах населення.
    Сприяння вирішенню проблем сирітства, опікунства, усиновлення.
    Робота із групами ризику та напрацювання ефективних моделей профілактики негативних соціальних явищ, таких як алкоголізм, наркоманія, ігроманія тощо.
    Сприяння захисту прав і свобод християн в Україні.
    Захист сімейних цінностей на усіх рівнях суспільного життя та перед державою.
    Співпраця з християнськими та громадськими організаціями, які поділяють такі цінності на міжнародному рівні.

Наголошується, що громадська спілка не є політичним чи екуменічним об’єднанням, і не має на меті створення структури над існуючими релігійними об’єднаннями, які керуються своїми доктринальними настановами та статутними положеннями.

Членство та участь у спілці є добровільним як для юридичних, так і фізичних осіб, які поділяють його основні цілі та завдання.