• Головна
  • Новини
  • Глави євангельських Церков України ухвалили план комплексних заходів із захисту моралі та сімейних цінностей...

Глави євангельських Церков України ухвалили план комплексних заходів із захисту моралі та сімейних цінностей

12.06.2010, 13:03
Глави євангельських Церков України ухвалили план комплексних заходів із захисту моралі та сімейних цінностей - фото 1
Засідання Ради Євангельських протестантських Церков України (РЄПЦУ) відбулось 9 червня в канцелярії ВСО ЄХБ. У заході також взяв участь голова Держкомнацрелігій Юрій Решетніков.

Засідання1.gifКИЇВ – Засідання Ради Євангельських протестантських Церков України (РЄПЦУ) відбулось 9 червня в канцелярії ВСО ЄХБ. У заході також взяв участь голова Держкомнацрелігій Юрій Решетніков. Учасники зустрічі обговорили питання захисту суспільної моралі та проаналізували ситуацію в євангельсько-протестантському середовищі України.

Одним із ключових рішень засідання РЄПЦУ стала домовленість глав Церков про розробку плану спільних комплексних заходів у сфері захисту сімейних цінностей та високих моральних стандартів у суспільстві. Підставою для цього стало загальне незадоволення віруючих та керівництва багатьох Церков позицією МЗС України та Постійної делегації в ПАРЄ від Верховної Ради України, які ніяк не протидіяли та допустили ухвалення на рівні Ради Європи документів, спрямованих на розширення прав секс-меншин та легалізацію одностатевих партнерств.

Засідання Ради, як повідомляє Інститут релігійної свободи, відбувалося під головуванням старшого єпископа Церкви християн віри євангельської України Михайла Паночка. Члени РЄПЦУ заслухали інформацію Юрія Решетнікова про стан державно-церковних відносин. Відповідаючи на запитання присутніх, чиновник розповів про плани уряду щодо перспектив розвитку діалогу з Церквами та щодо о оновлення законодавства у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій.

Учасники зустрічі висловили занепокоєння у зв'язку з внесенням до парламенту законопроекту №6493, який під гаслами боротьби з тоталітарними сектами несе загрозу для утисків прав віруючих будь-якої конфесії. На думку експертів, запропоновані зміни можуть застосовуватись за вибірковим принципом та на підставі суб’єктивних поглядів представників місцевої чи центральної влади.

Під час засідання глави євангельських Церков звернули увагу на проблему висвітлення діяльності Церков і релігійних організацій комунальними засобами масової інформації у столиці. На думку членів РЄПЦУ, незважаючи на обіцянки керівництва КМДА, до цього часу столичне телебачення та преса дуже вузько та обмежено інформують киян про релігійне життя міста. У зв'язку з цим Рада ухвалила звернення до Київського міського голови з проханням створити умови для всебічного і повного інформування муніципальними ЗМІ про релігійне життя Києва, в тому числі про діяльність євангельських протестантських Церков.

Окрему увагу члени Ради звернули на ситуацію в євангельсько-протестантському середовищі України. Глави євангельських Церков висловили занепокоєння тим, що, незважаючи на їх Заяву від 29 грудня 2008 року, Сандей Аделаджа продовжує свою діяльність на тих самих засадах, які суперечать Біблійному віровченню та несуть за собою негативні наслідки для християн України.

На завершення члени РЄПЦУ розглянули заяву про включення до складу Ради ще одного об’єднання євангельських християн, з приводу чого мають відбутися додаткові консультації.

Наступне засідання Ради Євангельських Протестантських Церков України заплановане на вересень 2010 року.